Books

BOOK REVIEW – “Multumesc pentru amintiri” de Cecelia Ahern

Hello, my internet friends!

Știu că deja vă luați rămas bun de la zilele de școală, că planurile de vacanță sunt în toi, și cel mai probabil, vreți să vă relahați la maxim. Presupunând că vă este totuși dor de o lectură bună, iată că vin în ajutorul iubitorilor de cărți înrăiți.

Cel mai probabil, filmul “P.S. Te iubesc” nu este străin pentru nimeni, dar poate nu mulți știu că acesta stă la baza cărții lui Cecelia Ahern, o scriitoare din Irlanda, tânără și dornică de a împărtăși povești de dragoste cu oricine.

Acum o lună am intrat in posesia uneia dintre cărțile scrise de aceasta, mai exact “Mulțumesc pentru amintiri“, o carte care la început mi-a dat impresia a fi o scrisoare de ramas bun pentru fosta iubire. Din nou m-am înșelat. Niciuna dintre așteptările mele nu s-a adeverit.

Andreea-Eftimie-(andreeaeftimie)---EDITURAL-ALL---Multumesc-pentru-amintiri

Fără a intra prea mult în detalii de frica unui spoiler care ar putea să ruineze toată frumusețea poveștii, iată câteva concluzii, păreri, impresii sau reproșuri pe care vreau să le aduc acestei cărți.
Fără îndoială, “Mulțumesc pentru amintiri” este o carte care detaliază absolut orice lucru întâmplat, astfel încât cititorul să primească constant noi informații, în caz că povestea nu ar fi fost deja suficient de încâlcită.

Avem parte de doua personaje predominante, un el și o ea, care în decursul a câtorva sute de pagini încearcă să se găsească sau sa se regăsească.
Joyce este o femeie care a trecut printr-o pierdere imensa, Justin este un bărbat inteligent, care prin câteva circumstanțe neașteptate, reușește să împartă cunoștințele sale cu noua femeie din viața lui.

Mulțumesc pentru amintiri” este despre trecut sau despre prezent? Te las pe tine să descoperi, dar nu înainte de a-ți spune că drama este departe de a predomina în această carte. Mulțumită unui bătrânel vei avea parte de o doză de fericire îmbinată cu hohote de râs. Datorită lui vei înțelege că misterul poate deveni mai greu de descâlcit, dar loialitatea și iubirea vor salva în cele din urmă orice problema.

Justin și Joyce au un trecut împreună? Dacă da, în paginilie acestei cărți vei afla ce amintiri îi leagă, dacă nu s-au cunoscut niciodată, vei afla tot de acolo. Rămâne doar să îți dorești să îi descoperi.
Crezi în coincidențe sau în destin? Eroii cărții noastre în ce cred? Știi definiția termenului déjà vu?

Am iubit la această carte faptul că mi-a oferit dreptul de a deveni un detectiv. Mi-a plăcut să cred că anumite pasaje au fost inspirate chiar din viața autoarei, totul începând cu o schimbare de look a personajului Joyce, care imediat m-a dus cu gândul la Ahern.
Mi-am permis să mă strecor în viața personală a autoarei, să văd dacă se leagă trăirile ei cu cele ale lui Joyce Conway, în cele din urma, reușind să trag câteva concluzii.

Ce zici? Te tentează să afli ce mistere ascunde “Mulțumesc pentru amintiri”, dacă există asemănări între realitate și ficțiune?

Cărțile Editurii All se pot găsi pe www.all.ro, și te poți întâlni cu aceștia și pe

Andreea Eftimie Instagram YouTube (click pe sigle)

Noi ne vedem pe Andreea Eftimie Instagram (click pe sigle)

Andreea Eftimie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.