Books

BOOK REVIEW + Castiga “Un apartament la Paris” de Guillaume Musso

Hello, my internet friends!

Toate bune, toate frumoase? Nu stiu cum este vremea la voi, dar cert este ca unde ma aflu eu, picaturile de ploaie ating cu furie geamul. Am sperat ca zilele o sa devina mai frumoase odata cu aniversarea mea, insa lucrurile nu au stat cum am calculat eu.

Undeva in iarna, cand vantul era si mai aprig, am citit o carte primita de Craciun, una care m-a surprins placut, terminand de rumegat paginile acesteia in vreo 2 zile.
Ce mi-a placut la acea carte? Faptul ca mi-a ruinat toate presupunerile.

Un apartament la Paris de Guillaume Musso

Andreea Eftimie (andreeaeftimie.com) - EDITURA ALL - Un apartament la Paris

S-a dovedit ca “Un apartament la Paris” de Guillaume Musso a fost o necesitate pentru mine. Nu pentru ca am simtit nevoia arzatoare de a citi cu orice pret aceasta carte, ci din speranta ca o sa ma pot bucura de un bestseller bun, in contextul in care ultimele alegeri facute de mine in materie de carti nu au fost deloc fericite.

M-am asteptat sa fie vorba despre o poveste romantica petrecuta la Paris, despre un cuplu minunat, despre modul in care lumea lor frumoasa este distrusa de un eveniment nefericit, despre drama la superlativ si un final favorabil pentru toate caracterele.
Nimic mai gresit de atat. 
“Un apartament la Paris” este o greseala fericita sau mai putin fericita.

Madeline este un personaj care nu are rabdare, care vrea cu orice pret sa primeasca ceva de la ea, ca om, in timp ce Gaspard nu s-a grabit deloc. Lucrurile au ramas in viata lui exact asa cum le-a stiut dintotdeauna.
Cei doi se intalnesc in casa unui pictor care a lasat in urma lui multe mistere si un apartament pe care cele doua personaje sunt obligate de cateva circumstante nefavorabile sa il imparta.

Cum ai reactiona daca ai afla ca apartamentul inchiriat de tine pentru a te reculege sau  pentru a scrie o carte trebuie sa fie impartit cu o alta persoana? Daca ar exista cateva tablouri si multe semne de intrebare legate de viata unui om, te-ai obosi sa afli tu raspunsurile? Ai accepta prezenta unei persoane total opuse tie?
Daca nu stii solutiile, afla ca Madeline si Gaspard s-au gasit in aceste situatii, iar rezultatele acestor evenimente au fost neasteptate.

Nu uita, aceasta carte nu este un roman de dragoste, nu este o carte pentru copii, nu este o carte cu povesti de groaza, si nu este o carte cu situatii amuzante. Guillaume Musso a scris un thriller ce te va face sa-ti doresti sa citesti si “Fata din Brooklyn”, Central Park” sau După 7 ani”.

M.J. Arlidge este un autor care m-a facut sa ma indragostesc de operele lui. Intr-o perioada destul de scurta am reusit sa citesc cateva din cartile lui, iar intalnirea mea cu Guillaume Musso mi-a dat sperante ca ma voi intelege la fel de bine si cu acesta, lucru care s-a si intamplat.

“Un apartament la Paris” a fost ultima carte citita in 2018, si prima carte terminata in 2019. Intr-o perioada destul de scurta m-a facut sa inteleg ca nu toate cartile si evenimentele prezentate pot fi atat de previzibile.
Te provoc sa o imprumutui de la biblioteca, sa o cauti intr-un anticariat, sa o achizitionezi pe www.all.ro sau sa participi la giveaway-ul organizat pe Instagram-ul meu impreuna cu @edituraall, si vei intelege imediat despre ce vorbesc.

Cartile Editurii All se pot gasi pe www.all.ro, si te poti intalni cu acestia si pe Andreea Eftimie Instagram YouTube (click pe sigle)

Noi ne vedem pe Andreea Eftimie Instagram (click pe sigle)

Andreea Eftimie

 

7 thoughts on “BOOK REVIEW + Castiga “Un apartament la Paris” de Guillaume Musso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.